×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 30. juni 2019, kl. 09:30

Efter 17 år på posten har Tove Johansen besluttet sig for at stoppe som graver ved Vester Kirke med udgangen af juni måned. Tove fylder 65 år i løbet af juni og vil nu hellige sig sine mange interesser og hverdagen med Niels, der samtidig går på pension fra sit job på Nr. Snede Skole. 

- Vi vil blandt andet gerne have tid til vores seks børnebørn, og mon ikke også vores søn og svigerdatter også godt vil have en hånd som forpagtere på Tørring Camping- og Teltplads, 

siger Tove, som også får afløb for sine kreative evner med hobbyvirksomheden ”Toves Flet”. Her fremstiller hun de fineste dekorationer i pileflet, hvilket også kirkegængerne i Vester Kirke har kunnet nyde godt af gennem årene omkring de kirkelige højtider. Tove har nydt sine arbejdsår som graver og har altid glædet sig over at komme ud på kirkegården i det skiftende morgenlys: 

- Jeg har været glad for friheden i jobbet og har altid følt mig godt behandlet af de skiftende menighedsråd. Sammenlægningen af de to menighedsråd har givet et godt samspil med Thyregod Kirke, og jeg har haft et givende samarbejde med kollegerne ved de to kirker, 

understreger hun. Kirketjenerfunktionen er den del af jobbet, der har betydet allermest for Tove, for som hun siger: 

- Her møder man mennesker i alle livssituationer. Ude på kirkegården er der derimod blevet mindre at lave gennem årene. Der er kommet mange tomme gravpladser, så området er efterhånden blevet lagt om og er nu nemmere at holde end tidligere. 

Udviklingen har til gengæld betydet, at Tove de senere år har kunnet påtage sig en ekstra funktion som sognehusvært og koordinator for de mange aktiviteter, som foregår i Vester Sognehus. Denne nye rolle har stået hendes hjerte særligt nær, og hun har haft forudsætningerne i orden som tidligere mangeårig medarbejder på plejehjemmet Højtoften i Lindved, hvor hun i en del år primært stod for at koordinere aktiviteter for de ældre. Selv om hun nu vil nyde pensionisttilværelsen, vil Tove da også fortsat være tilknyttet Vester Sognehus nogle timer som vært – og som frivillig ved nogle af de forskellige arrangementer: 

- Jeg kan jo godt lide at arbejde med mennesker og har derfor også sagt ja til at blive koordinator for besøgstjenesten under Ældresagen i Give.

Tove Johansens sidste gudstjeneste i Vester Kirke er søndag den 30. juni kl. 09.30. Efter
gudstjenesten er der brunch i Vester Sognehus, hvor menigheden og kollegerne har
mulighed for at sige pænt farvel og tak til kirkens mangeårige medarbejder. 

Sted Vester Møllevej 6, 7323 Give