×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Mandag d. 4. maj 2020, kl. 19:30

Hvad er ”Alsang”?

Kun de ældre borgere har i dag et forhold til begrebet ”Alsang”. I 1940, under den tyske besættelse, blev fællessangen en populær måde at dyrke fællesskabet og udtrykke sin nationalfølelse på. Det startede Ålborg 4. juli og de kommende måneder deltog op mod en million danskere i et stort antal sangstævner, kaldet ”Alsang”. Fænomenet kulminerede 1. september 1940, hvor 720.000 danskere i hele landet deltog i et kæmpe alsangsstævne. Der blev ved stævnerne især sunget ’bløde’ nationalsange med fokus på naturbeskrivelser, demokrati og folkesjælen. De mere krigeriske nationalsange blev til gengæld fravalgt - blandt andet af hensyn til den tyske censur.

I anledning af 75-året for befrielsen har Grundtvigsk Forum, Dansk Forfatterforening og organisationen Spil Dansk iværksat et toårigt projekt ”Alsang 2020” for at give fællessangen en ny opblomstring i Danmark. Projektet kulminerer på befrielsesaftenen 4. maj, hvor målet er at samle op mod en million danskere til fællessang rundt omkring i landet. 

Som det fremgår af invitationen nedenfor, tager vi bolden op i Thyregod og arrangerer ”Alsang” på befrielsesaftenen. Asger sidder ved klaveret og har lovet at samle en broget buket af fædrelandssange og sange, der har haft særlig betydning under besættelsen. Kom og syng med!

Vi markerer 75 års-dagen for Danmarks befrielse med fællessang fra Højskolesangbogen. Asger sidder ved klaveret og fortæller undervejs.

Der er kaffebord – pris 30 kr.

DETTE ARRANGEMENT ER AFLYST!!!
Sted Borgergade 4, 7323 Give